Oostenrijk

De beste skigebieden in Oostenrijk

Oostenrijk, hét land bij uitstek voor de wintersport. Prachtige bergen, mooie pistes, gezellige en authentieke dorpjes. Maar waar vind je in Oostenrijk de beste skigebieden? De beste… tja dat is eigenlijk een heel subjectief begrip. Daarom hebben we voor de verschillende wensen het beste gebied geselecteerd zodat je straks de wintersportvakantie in Oostenrijk kan boeken die het beste past bij je specifieke wensen. Meer weten over Oostenrijk en de verschillende regio’s en activiteiten? Bekijk dan de Oostenrijk-reisgids van Reischeck.nl.

Het beste gebied voor beginners, Alpbach

Wanneer je nog een beginner bent heb je geen behoefte aan een groot en complex gebied, waar je – bij een per ongeluk verkeerd genomen afslag – opeens bij een buggle piste staat. Alpbach is een gemoedelijk dorpje met een overzichtelijk skigebied. Op het gemeentehuis hebben ze  een speciale prijzenkast moeten inrichten want Alpbach heeft meerdere malen de prijs voor mooiste dorp van Oostenrijk gewonnen en dat is niet voor niets. Bovendien is Alpbach slechts 40 minuten rijden vanaf vliegveld Innsbruck. Een echte aanrader dus!

Gevorderde wintersporters kunnen hun hart ophalen in St Anton

De berg afsuizen, tranen die door de snelheid over je wangen biggelen en een ultiem gevoel van vrijheid. Misschien ben je geen King of the World, maar je bent in ieder geval wel The King of this Mountain. Dat gevoel wil je ervaren wanneer je een gevorderde skiër of snowboarder bent.  Nou, dan ben je in St Anton aan het juiste adres. Het hart van het dorpje is eigenlijk een lange, autoluwe straat met mooie, oude hotels, sportwinkels, restaurants en barretjes. St Anton ligt op 1305 meter en de hoogste lift brengt je tot een hoogte van 2810 meter. Het is geen gebied voor angsthazen, de blauwe pistes die er zijn zullen in een ander gebied makkelijk voor rood door kunnen gaan. Het uitgebreide gebied beslaat 340 kilometer aan piste. Genoeg te ontdekken dus. Dat ontdekken kan je ’s avonds gewoon voortzetten, want ook het nachtleven van St Anton is voor gevorderden.

Het altijd sneeuwzekere Sölden

Op minder dan een uur rijden van Innsbruck ligt het hooggelegen Sölden. Oké, Sölden is niet het mooiste dorp van Oostenrijk. Het dorp is twee kilometer lang en bestaat voornamelijk uit hotels en winkels maar de skimogelijkheden zijn er geweldig. Dit komt vooral doordat de drie bergtoppen goed met elkaar zijn verbonden. De gondel (voor acht personen) brengt je tot 3050 meter. Dankzij de twee gletsjers die het gebied telt is het gebied heel sneeuwzeker. In mei sluiten ze het seizoen maar in juni gaat het wintersportseizoen alweer van start. Die paar weken zijn voornamelijk voor het onderhoud bedoeld.

Voor de doorgewinterde après ski fans, Ischgl

Ischgl heeft een reputatie hoog te houden als het gaat om de feestjes die het wintersportseizoen openen en afsluiten. Vorig jaar sloot Robbie Williams bijvoorbeeld het seizoen af met een optreden voor 25.000 mensen bovenop een bergtop. Andere bekende namen die er optraden tijdens deze evenementen zijn onder andere James Blunt, Body Dylan, Tina Turner, Sting Bon Jovi, Kylie Minogue en zelfs Diana Ross. Het voormalig boerendorpje heeft zich ontwikkeld tot een high-end skiresort. Het gemiddelde publiek is daardoor eerder de dertiger dan de twintiger maar het weerhoud niemand ervan om ’s avonds op de bar te springen en helemaal los te gaan.  Je zou het bijna vergeten maar Ischgl biedt naast het beroemde en beruchte nachtleven ook geweldige ski- en snowboardmogelijkheden die je zelfs over de Zwitserse grens brengen. Zie hier ook meer informatie over Zwitserland.

Met de hele familie op wintersport? Denk aan Serfaus

In het meest kindvriendelijke skigebied van de Oostenrijkse Alpen, Serfaus, vind je volop kinderskischolen, kinderopvang en kinderspeelweides. In het dorp zit zelfs een echt kinderrestaurant. Ook kun je in Serfaus leuke off piste activiteiten ondernemen met de kinderen zoals rodelen, wandelen of een bezoekje aan het skimuseum. Ook op de pistes en in de bergrestaurants is duidelijk te merken dat er gedacht is aan de kleinste wintersporters.