Vakantie checklist: Boeken, inpakken & parkeren!

Wanneer je op vakantie gaat kan het vlak voor vertrek even stressen zijn. Heb je alles wel ingepakt? Is het huis goed afgesloten? Heb je wel de juiste vliegtickets gereserveerd en heb je het reserveringsnummer van je vakantiehuis wel bij de hand? Dit is een greep uit de vragen die mogelijk door je hoofd kunnen schieten als je op het punt staat om op vakantie te gaan. Om je te helpen, hebben wij vandaag een stappenplan gemaakt van dingen waarop je moet letten als je vertrekt. Deze hebben te maken met inpakken, afsluiten, reserveren en parkeren. Lees snel verder en ga ook voorbereid op reis.

Vakantieparken vergelijken en boeken via Belvilla
Je moet natuurlijk wel eerst een mooi vakantiepark of hotel boeken. Dat kan heel goed via de website van bijvoorbeeld Belvilla. Daar staan duizenden huurwoningen op je te wachten. Je kunt de vakantiebestemmingen eenvoudig vergelijken op basis van prijs, grootte, ligging en faciliteiten. Zo boek je altijd een leuke vakantiebungalow bij Belvilla voor een goede prijs.

  1. Inpakken

Elke vakantie begint met inpakstress. Toch is dit iets waar je je eigenlijk niet veel zorgen om hoeft te maken. Over het algemeen zijn op vakantiebestemmingen ook genoeg winkeltjes te vinden waar je bijvoorbeeld een vergeten tandpasta of onderbroek gemakkelijk kunt aanschaffen. Verder kun je aanhouden dat je in ieder geval je lievelings kledingstukken als eerst moet pakken, daarop volgend genoeg ondergoed en sokken voor de dagen dat je weg bent en natuurlijk kun je zwemkleding of juist een wintersportoutfit niet thuislaten.

  1. Afsluiten

Na het inpakken komt stressmoment nummer twee, namelijk het afsluiten van je huis. Lopen allereerst na of alle kranen dicht zijn en of alle lichten uit staan. Vervolgens check je het gas en vergeet natuurlijk de verwarming niet. Ook onnodig ingeplugde stekkers kunnen je kosten besparen, dus haal die ook uit het stopcontact.

  1. Reserveren

Loop nog eens na of je alles goed gereserveerd hebt en of je jouw tickets hebt uitgeprint of op een andere manier bij de hand hebt, bijvoorbeeld op je mobiel. Is je vliegticket gereed, heb je jouw vakantiehuis gegevens en heb je een parkeerplaats gereserveerd nabij het vliegveld? Dan ben je klaar om te gaan.

  1. Parkeren

Wanneer je voor langere tijd in een vakantiehuis verblijft is het aan te raden om een speciale parkeerplaats te reserveren waar je langdurig kunt parkeren tijdens je vakantie. Via google vind je verschillende sites om parkeerplaatsen te reserveren voor lange tijd nabij Schiphol (of een buitenlandse luchthaven in bijvoorbeeld voor bijvoorbeeld een vakantie in Duitsland). Wanneer je van deze speciale parkeerplaatsen gebruik maakt parkeer je voor gunstige tarieven per dag en dat is fijn als je voor lange tijd weg gaat.